Στις 17/10/17 ο καθηγητής του ΠΜΣ «Εφαρμοσμένες Πολιτικές και Τεχνικές Προστασίας Περιβάλλοντος» Δημήτρης Αλεξάκης (Αναπλ. Καθηγητής ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.) συμμετείχε ως προσκεκλημένος Κεντρικός Ομιλητής στην εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα την εξοικονόμηση νερού. Ο κ. Αλεξάκης χαρακτήρισε πρωτοποριακή την ενημερωτική δράση του Δήμου Αμαρουσίου για το νερό ως πολυτιμότερου στοιχείου της ζωής, επισημαίνοντας το σοβαρότατο πρόβλημα της λειψυδρίας σε όλο τον κόσμο και τη σημασία της ορθής χρήσης και διαχείρισης, αναφέροντας πολλά παραδείγματα για την εξοικονόμηση του νερού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν στο κοινό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος έδωσε το στίγμα των προσπαθειών του Δήμου στον τομέα της εξοικονόμησης, και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μελέτη «Δίκτυο Αυτοματοποιημένου Ποτίσματος», που αφορά τη σύνδεση των 33 γεωτρήσεων που υπάρχουν στο Δήμο με τους κοινόχρηστους χώρους με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση του ποτίσματος, την εξοικονόμηση πόρων και τον περιορισμό του κόστους.

Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν και άλλοι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εξελίχθηκε σε ένα ζωντανό διάλογο με τους παριστάμενους να συμμετέχουν ενεργά υποβάλλοντας ερωτήσεις στους ομιλητές.

http://www.maroussi.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&newsid=31713